Chocoladecheesecake met cappuccinoroom

    Chocoladecheesecake met cappuccinoroom

    85keer bewaard
    2uur45min


    430 personen hebben dit gemaakt

    Zijdezacht en ongehoord lekker; dit elegante recept is na de eerste hap ieders favoriet! De cheesecake is het lekkerst als hij de dag tevoren gemaakt wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr chocoladekoekjes, verkruimeld
    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels suiker
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 3 pakjes (200g) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • 250 gr pure chocolade
    • 2 eetlepels slagroom
    • 250 ml zure room
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 eetlepels instant koffie, opgelost in 4 eetlepels heet water
    • 4 eetlepels koffielikeur
    • 2 theelepels vanille-extract
    • Cappuccinoroom
    • 250 ml slagroom
    • 2 eetlepels glaceersuiker
    • 2 eetlepels koffielikeur
    • Chocoladeblaadjes
    • 25 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:2uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een springvorm van 23 cm met boter invetten.
    2. Verkruimelde chocoladekoekjes, zachte boter, 2 eetlepels suiker en kaneel goed mengen, over de bodem van de springvorm verdelen, licht aandrukken en apart zetten.
    3. In een middelgrote kom roomkaas glad kloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en goed vermengen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en op lage stand tot een zeer gladde vulling kloppen.
    4. In een schaaltje boven een pan kokend water (au bain-marie) 250 gr pure chocolade smelten met 2 eetlepels slagroom. Tot een gladde saus roeren.
    5. Chocolademengsel toevoegen aan roomkaasmengsel en goed mixen. Zure room, zout, koffie, 4 eetlepels koffielikeur en vanille erdoor kloppen. Wederom glad maken en in de ingevette springvorm schenken.
    6. 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken. Laat de cheesecake niet te gaar worden; de cake moet in het midden zacht blijven (en zal bij afkoelen stevig worden). Oven uitzetten en de cake 45 minuten in de oven laten staan met de ovendeur op een kiertje. Uit de oven halen en 12 uur in de koelkast zetten. Net voor serveren de bovenkant met schepjes cappucinoroom en chocoladeblaadjes garneren.
    7. Voor de cappuccinoroom: slagroom tot zachte pieken opkloppen, vervolgens glaceersuiker en 2 eetlepels koffielikeur erdoor kloppen.
    8. Voor de chocoladeblaadjes: 25 gr pure chocolade au bain-marie smelten en tot een gladde saus roeren. Echte, eetbare blaadjes (bijv. van een citrusvrucht) aan 1 kant met chocolade insmeren, in het vriesvak leggen en als ze hard zijn van de blaadjes verwijderen. Laat de blaadjes tot gebruik in het vriesvak liggen.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    lindaatje
    van
    6

    De chocolade koekjes? welke merk normale koekjes zijn n.l. niet gluten vrij - 29 apr 2012

    van
    0

    Ja, graag de naam van de glutenvrije koekjes. Misschien handig om dit in het recept aan te passen. Ziet er prachtig uit!! Wil ik graag voor mijn vriendin maken. - 16 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren