Warme aspergesalade met tomaat

    (1)

    Een snelle en lichte aspergesalade, die je lauwwarm eet. Het velletje van de tomaat gaat er gemakkelijk af als je ze aan de onderkant insnijdt en even in kokend water legt.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte asperges
    • zout
    • suiker
    • 4 vleestomaten
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels wittewijnazijn
    • peper
    • beetje gehakte verse kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de asperges en kook ze in water met zout en suiker gaar.
    2. Terwijl de asperges koken verwijder je het velletje van de tomaten. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de azijn met de olie en zout en peper.
    3. Laat de gare asperges uitlekken en snij ze dan in hapklare stukjes. Meng met de tomatenblokjes en de dressing en bestrooi met kervel.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties