Warme aspergesalade met tomaat

    Warme aspergesalade met tomaat

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een snelle en lichte aspergesalade, die je lauwwarm eet. Het velletje van de tomaat gaat er gemakkelijk af als je ze aan de onderkant insnijdt en even in kokend water legt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte asperges
    • zout
    • suiker
    • 4 vleestomaten
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels wittewijnazijn
    • peper
    • beetje gehakte verse kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de asperges en kook ze in water met zout en suiker gaar.
    2. Terwijl de asperges koken verwijder je het velletje van de tomaten. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de azijn met de olie en zout en peper.
    3. Laat de gare asperges uitlekken en snij ze dan in hapklare stukjes. Meng met de tomatenblokjes en de dressing en bestrooi met kervel.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren