Gevulde pannenkoeken met asperges

    Gevulde pannenkoeken met asperges

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een van mijn lievelingsrecepten voor verse witte asperges. Pannenkoeken gevuld met witte asperges en geserveerd met hardgekookt ei.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo witte asperges
    • zout
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 hardgekookte eieren
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • Voor het pannenkoekenbeslag
    • 125 gr bloem
    • 5 eieren
    • 1/8 liter melk
    • snufje zout
    • 100 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de asperges met een dunschiller. Kook ze gaar in ruim kokend water met zout en suiker, in ongeveer 20-25 minuten.
    2. De hardgekookte eieren pellen en fijnhakken. Zet opzij.
    3. Bloem, eieren, melk en een snufje zout tot een glad pannenkoekenbeslag mixen. Iets van de boter in de pan smelten en hier vier grote pannenkoeken in bakken.
    4. De gekookte asperges in 4 porties verdelen en in de pannenkoeken oprollen. Verdeel over 4 borden.
    5. Smelt de rest van de boter in de pan. Voeg de hardgekookte eieren en de gehakte peterselie toe, even verwarmen en dan over de pannenkoeken scheppen. Eet smakelijk!

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren