Mini appeltaart cupcake

    Mini appeltaart cupcake

    3keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke appel-kaneel cupcake. Een soort mini appeltaart. Dit recept is voor 12 cupcakes. Ik gebruik dezelfde beker (van ongeveer 240 ml) om de ingrediënten af te wegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • 3 eieren
    • 1 beker (200 gr) suiker
    • 1 beker (240 ml) melk
    • 1 beker (240 ml) zonnebloemolie
    • 2 snufjes kaneel
    • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
    • 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
    • 2 bekers (250 gr) bloem
    • 4 appels, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm eerst de oven voor op 170°C.
    2. Mix de 3 eieren met de suiker in een kom.
    3. Mix vervolgens de melk erdoor, zonnebloemolie, 2 snufjes kaneel, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker en als laatste de 2 bekers bloem. Mix tot een glad beslag. Schep de appelstukjes erdoor.
    4. Bak de cakejes zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Als je wilt kun je er nog rozijnen bij doen. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren