Een heerlijke taartbodem belegd met friszure rode bessen en een laag hazelnoot-meringue. Door de gemalen hazelnoten in de meringue wordt het een bijzonder lekkere taart. Bekijk ook de video van dit recept!
L
Lena
62 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Opbrengst: 1 taart van 26 cm
Taartbodem
250 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
100 gr suiker
125 gr boter, zacht
2 eierdooiers
Vulling en bovenlaag
4 eiwitten
150 gr suiker
150 gr gemalen hazelnoten
500 gr rode bessen
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 30min › Bereiding: 50min › Extra tijd: 30min in de koelkast › Klaar in:1uur50min
Meng bloem, bakpoeder, suiker, boter en eidooiers in een kom. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Wikkel in plastic huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een cirkel ter grootte van de springvorm. Druk het deeg op de bodem en iets langs de randen van de vorm.
Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de 150 gr suiker toe terwijl je blijft mixen. Voeg de gemalen hazelnoten toe en twee handje rode bessen. Schep voorzichtig door met een lepel.
Verdeel de resterende rode bessen over de taartbodem. Schep het eiwitmengsel hierop.
Zet de vorm op het onderste rek in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten. Zodra de taart is afgekoeld haal je met een mes de randen los en verwijder de springvorm.