Bladerdeegmaantjes met jam

    Bladerdeegmaantjes met jam

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Snij een cirkel van een grote lap bladerdeeg, vul deze met je favoriete jam en maak er deze prachtige halve maantjes van. Heerlijk voor bij de brunch, of bij de koffie of thee. Het lekkerst warm uit de oven! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 bladerdeegmaantjes

    • 1 groot vel bladerdeeg, in een cirkel van 30 cm gesneden
    • 2-4 eetlepels jam, naar keuze

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg.
    2. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegcirkel erop. Snij door de helft. Druk een omgekeerd kommetje in het midden van het deeg om een afdruk te maken.
    3. Snij het deeg in punten tot aan de afdruk van het kommetje, ongeveer 12 per helft.
    4. Vul het midden (binnen de afdruk van het kommetje) met 1-2 eetlepels jam per helft. Vouw de punten over de vulling zodat zich een halve maan vormt.
    5. Bak in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg.

    Video

    Bladerdeegmaantjes met jam
    Bladerdeegmaantjes met jam

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren