Frisse kip-wraps met sweet-chili saus

    Frisse kip-wraps met sweet-chili saus

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eenvoudige en goedkope wraps met kip met een pikante twist.

    ChefChiel Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote tortillawraps
    • 4 kipfilets
    • 200 gram taugé
    • 400 gram ijsbergsla
    • 1 komkommer
    • 2 tomaten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel komijnzaad
    • Sweet-Chili saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes of reepjes
    2. Doe de olijfolie, citroensap, paprikapoeder, cayennepeper en komijnzaad bij de kipstukjes en meng dit goed door elkaar (indien nodig met wat peper en zout). Laat het eventueel een tijdje rusten om de smaken goed erin te laten trekken. Zet ondertussen een pan alvast op het vuur.
    3. Was de sla, komkommer, tomaat en tauge goed. Snij vervolgens alles behalve de tauge.
    4. Zodra de pan heet is kan de kip gebakken worden in 10-15 minuutjes. Bak op het laatst de tauge even kort mee.
    5. Verhit je tortilla's in de magnetron, oven, broodrooster of op een andere vuurpit.
    6. Vul je tortilla met de kipstukjes, sla, tomaat, komkommer, tauge en dresseer daarboven op wat sweet chili saus.

    Tip

    Zelf bak ik eerst nog een klein uitje erbij, voor een nog zoetere smaak. Een andere tip is om de kruiden door paneermeel heen te mengen en de kip te paneren om een extra bite te geven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren