Rommel-ei

    Rommel-ei

    1keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    M'n pa maakt dit meestal met de restjes groente en vlees die we hebben. Stukje paprika, lenteui, tomaatjes, chorizo, bacon of kaas. Je kan ingrediënten verhalen of toevoegen. Foto komt later, als ik het zelf weer een keer maak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 eieren (+/-1,5 eieren per persoon)
    • Snufje Italiaanse kruiden
    • Snufje peper
    • Snufje zout
    • Lenteuitje, fijngesneden
    • Stukje paprika, gesneden
    • stukje Chorizo worst/bacon
    • 1 tomaat (of cherrytomaatjes), gesneden en binnenste verwijderd
    • handje geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de eieren in een kom/kopje. Voeg de kruiden, peper en zout toe. Roer het goed door elkaar.
    2. Snij de paprika, tomaten, uitjes etc. Haal het zachtje binnenste uit de tomaat, anders wordt het een natte bende.
    3. Doe wat boter in de pan en bak hierin de uitjes en paprika. Dit moet een beetje zacht worden, want je wil geen harde stukken paprika in je ei. Voeg nu ook de bacon of worst toe en bak even mee. Doe dan het ei en de tomaten in de pan. Roer het geheel, zodat er stukken ei ontstaan (roerei).
    4. Als het ei gaar is voeg je een beetje geraspte kaas toe en als dit gesmolten is, is je eitje klaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren