Rabarbercake

    Rabarbercake

    8keer bewaard
    1uur


    365 personen hebben dit gemaakt

    Deze verrukkelijke cake is het lekkerst op basis van verse rabarber en warm geserveerd met roomijs.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 125 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 250 ml karnemelk
    • 250 gr rabarber, fijngesneden
    • 1 eetlepel witte bloem
    • Glazuur
    • 50 gr boter
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 225 gr bruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen. Ei en vanille erdoor kloppen.
    2. 250 gr bloem, baksoda en zout in een andere kom zeven en dit mengsel afwisseld met karnemelk aan de romige mix toevoegen.
    3. Rabarber en 1 eetlepel bloem door het beslag scheppen en het beslag in een met boter ingevette bakvorm van 23x33 cm scheppen. De bovenkant glad strijken.
    4. 50 gr boter, kaneel en basterdsuiker vermengen en in een gelijkmatige laag over het beslag strooien.
    5. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken (180°C/gasstand 4).

    Geen karnemelk?

    Roer 1 eetl azijn of citroensap door 250ml melk en laat 10 min staan.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren