Venkel sinaasappel mug cake / muffin

    Venkel sinaasappel mug cake / muffin

    2keer bewaard
    7min


    2 personen hebben dit gemaakt

    In de magnetron gebakken low carb, suikervrij cakeje. Zoet van de sinaasappel met een vleugje anijs van de venkel. Binnen 10 minuten klaar.

    hkoops Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 50 gram venkel
    • 50 gram sinaasappel
    • 15 gram gebroken lijnzaad
    • 15 gram amandelen
    • 10 gram psyllium vezels
    • 1/4 tl bakpoeder
    • 1 klein ei (=50 gram)
    • 50 gram griekse yoghurt
    • 5 ml vanille aroma
    • 2 à 3 ml zoetstof (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:7min 

    1. Doe venkel en sinaasappel in hakmolen en maal fijn.
    2. Voeg de droge ingrediënten toe en hak totdat de amandelen fijn zijn.
    3. Voeg de natte ingrediënten toe en meng deze tot een beslag.
    4. Doe het beslag in een ingevette koffiebeker of verdeel het beslag in een siliconen muffinvorm (4 stuks).
    5. De cake in de magnetron op de hoogste stand garen totdat het midden van het cakeje droog is (ca 3 minuten voor koffiebeker, 2,5 minuten voor muffins)

    Tip

    Voedingswaarden voor totale recept: Calorieën 315, Vet 19 g, Proteïne 12 g, Koolhydraten 14 g, - Vezels 16 g, Suiker 6 g

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren