Witte chocolade mousse

    Witte chocolade mousse

    1keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is erg lekker bij verse aardbeien en is erg makkelijk te maken. Je zal versteld staan hoe ontzettend lekker dit is!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram witte chocolade
    • Scheutje koksroom
    • Scheutje water
    • 2 1/2 theelepel amandelaroma (dr.oetker)
    • Snufje zout
    • 150 ml slagroom
    • suiker, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Rasp de witte chocolade boven een pan. Zet vervolgens de pan op het vuur en blijf er bij staan!! Voeg een scheutje water toe en een scheutje koksroom en blijf goed roeren.
    2. Als de chocolade gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je 2 1/2 theelepel amandelaroma en een snufje zout toe. Roer dit goed door en laat de chocolade afkoelen. Tot dat het koud is.
    3. Klop de slagroom met suiker zeer stijf op.
    4. Voeg de helft van de slagroom toe aan de afgekoelde chocolade. Nooit alles in een keer want de chocolade en de slagroom moeten eerst ''vriendjes maken''. Roer dit goed door en voeg de rest toe.
    5. Zet het geheel terug in de koelkast om het terug te koelen. Zorg dat het mengsel korter dan 15 minuten buiten de koelkast is. Dit om te voorkomen dat de slagroom terug loopt dan kan je het weggooien.

    Tip

    Dit recept is erg lekker bij aardbeien. Leg in partjes gesneden aardbeien op een bord en pak een lepel en schraap een mooi bolletje van de witte chocolademousse. Garneer met een bolletje ijs en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren