Makkelijke risotto met asperges

    Makkelijke risotto met asperges

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak eigenlijk nooit risotto omdat het zo arbeidsintensief is, omdat je steeds moet roeren. Maar een Italiaanse vriend gaf mij een tip die ik jullie ook graag wil geven. Als je de bouillon toevoegt: ROER NIET! Maar schud de pan af en toe voorzichtig een beetje heen en weer. Hierdoor vormt er zich een laagje op de bodem, waardoor de risotto gaar wordt, maar niet aanbrandt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 200 gr arborio rijst
    • 120 ml droge witte wijn
    • 1 liter hete groentebouillon
    • 800 gr groene asperges, in hapklare stukjes
    • 1/2 eetlepel boter
    • 60 gr Parmezaanse kaas
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een pan met zware bodem op middelhoog vuur. Bak de ui tot deze zacht is, voeg dan de rijst toe en roerbak 1 minuut. Voeg wijn toe en roer door. Als de wijn bijna is verdampt, voeg je 250 ml bouillon toe en schud je een beetje met de pan. Als de bouillon is opgenomen, voeg je nog eens 250 ml bouillon toe en schud weer met de pan. Voeg de asperges toe en blijf elke 5 minuten wat bouillon toevoegen, tot de rijst al dente is.
    2. Haal van het vuur, voeg boter en Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, met extra Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren