Chiapudding met mango

    Chiapudding met mango

    2keer bewaard
    8uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Pudding gemaakt van amandelmelk en chiazaadjes, geserveerd in laagjes met een mousse van mango en ahornsiroop. Gezond, veganistisch, lekker, ziet er prachtig uit, en zelfs mijn man vond het overheerlijk! ;-)

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de pudding
    • 240 ml amandelmelk
    • 5 eetlepels chiazaadjes
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 volle eetlepel ahornsiroop
    • snufje kaneel
    • klein snufje kardamom
    • Voor de mango mousse
    • 2 kleine mango's, geschild en in stukjes
    • 1 eetlepel ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur15min 

    1. Klop amandelmelk, chiazaadjes, vanille extract, ahornsiroop, kaneel en kardamom met een garde door elkaar en schep het in een bakje met deksel. Zet een nacht (8 uur) in de koelkast.
    2. Snij de volgende dag de mango in stukjes en pureer dit samen met de ahornsiroop tot een glad geheel in de keukenmachine.
    3. Verdeel de pudding en de mangomousse in laagjes over 4 glazen. Je kunt de pudding eventueel een paar dagen in de koelkast bewaren.

    Garnering

    Heel lekker met een eetlepel granola als bovenste laag!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren