Chocolade mug cake zonder ei

    Chocolade mug cake zonder ei

    13keer bewaard
    5min


    113 personen hebben dit gemaakt

    Een chocoladecake uit een mok, uit de magnetron, maar dan zonder melk of ei. Supersnel en makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 4 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • snufje zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels water
    • Extra
    • fijngesneden fruit, chocolate chips of wat je er maar door wilt doen!

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:5min 

    1. Doe de suiker, bloem, cacao, zout en eventuele extra's in een mok en roer door.
    2. Voeg olie en water toe en roer heel goed door.
    3. Zet de mok in de magnetron en verwarm 2 minuten. Niet elke magnetron is gelijk, dus let erop dat de cake gaat rijzen en niet aanbrandt.
    4. Haal voorzichtig uit de magnetron (het is heet) en serveer met ijs, slagroom of hoe je maar wil!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (7)

    onah.dufourmont2004
    3

    ik vond het heel lekker ik zoek al lang naar een recept voor brownie in een mok maar het was altijd super zwaar met dat ei eindelijk een goed recept gevonden Ik heb er wel nog wat vanille suiker bij gedaan - 01 mrt 2016

    van
    2

    ik heb het gemaakt en hij is echt superlekker! ik heb het recept een klein beetje aangepast door er ipv suiker basterdsuiker in te doen. omdat er geen ei inzat hoefde die niet helemaal doorgekookt te zijn. ik heb m anderhalve minuut in de magnetron gehad en toen was ie lekker zacht en klef. heel erg makkelijk te maken! - 03 jul 2015

    brittdekker1999
    0

    Het Olie ging koken en scheiden van de rest van het beslag, het hele huis stinkt nu alsof er iets verbrand is! Geen aanrader, beter het water vervangen door plantaardige melk! - 23 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren