Havermoutpap met banaan en chiazaad

    Havermoutpap met banaan en chiazaad

    2keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een power-ontbijt! Havermout met banaan, amandelmelk, kaneel en chiazaadjes. Gezond, lekker en ook nog eens veganistisch. Dit kun je heel gemakkelijk de avond vantevoren voorbereiden en dan in de ochtend in 5 minuten verwarmen.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 hele rijpe bananen, gepureerd
    • 4 eetlepels chiazaadjes
    • 100 gr havermoutvlokken
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 315 ml amandelmelk
    • 160 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • handvol bosbessen, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Pureer de banaan in een afsluitbaar tupperware bakje. Meng de chiazaadjes, havermout, kaneel, amandelmelk en water erdoorheen. Sluit af en zet een nacht in de koelkast.
    2. Schep het havermoutmengsel in een steelpan en voeg een 1/2 theelepel zout toe. Breng aan de kook, zet iets zachter en laat ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren verwarmen en indikken.
    3. Verdeel over 2 kommen en garneer met de bosbessen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren