Chiazaad havermoutpudding met fruit

    Een makkelijk recept voor havermoutpudding, maar dan supergezond, door gebruik van amandelmelk en chiazaadjes. Ik serveer het met lekker veel fruit. Zo kun je de dag goed beginnen!

    Jet

    Gelderland, Nederland
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 hele rijpe bananen
    • 4 eetlepels chiazaadjes
    • 100 gr havermoutvlokken
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 315 ml amandelmelk
    • 160 ml water
    • handvol bosbessen, om te garneren
    • 1 nectarine, geschild en in stukjes
    • handvol bramen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Pureer de banaan in een afsluitbaar tupperware bakje. Meng de chiazaadjes, havermout, kaneel, amandelmelk en water erdoorheen. Sluit af en zet een nacht in de koelkast.
    2. Schep het havermoutmengsel in een steelpan en breng aan de kook, zet iets zachter en laat ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren verwarmen en indikken.
    3. Verdeel over 2 kommen en garneer met het fruit.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties