Veganistische meringues

  (22)
  2 uur 5 minuten

  Meringues zonder ei! Gemaakt van het vocht van een blikje kikkererwten, in plaats van eiwitten. Gebruik de meringues net zoals je meringues van eiwit zou gebruiken: als een pavlova, als schuimpjes of op een taart. Bekijk ook de video van dit recept.


  11 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 50 meringues

  • 1 blikje (400 gr) kikkererwten
  • 1/4 theelepel wijnsteen
  • 150 gr suiker
  • 1/2 theelepel vanille extract (optioneel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur5min 

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Gebruik de kikkererwten voor een ander recept. Doe 125 ml van het vocht in een kom en voeg wijnsteen toe. Klop met een mixer tot het mengsel zachte pieken vormt.
  3. Voeg geleidelijk de suiker toe, lepel voor lepel, en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is (dit kan wel tot 20 minuten duren). Voeg vanille-extract toe en mix. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit kleine rondjes op de bakplaat, ongeveer 3 cm diameter.
  4. Bak 90 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze stevig zijn en makkelijk van het bakpapier af te halen zijn. Haal uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

  Tip

  Je kunt ook het kookvocht van verse gekookte kikkererwten gebruiken in plaats van het vocht uit een blikje. Laat goed uitlekken in een zeef en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  Video

  Veganistische meringues
  Veganistische meringues

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (22)