Chinese macaroni van de kookgekke lekkerbek

    Chinese macaroni van de kookgekke lekkerbek

    2keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Eigen recept voor Chinese macaroni, met varkensvlees, paprika, prei, paksoi en Chinese kruiden.

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr magere varkenslappen
    • 5 eetlepels light soya saus
    • 2 eetlepels rijstwijn
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder
    • 500 gr macaroni
    • 1 bouillonblokje
    • scheutje olijfolie
    • wokolie, om in te bakken
    • 2 uien, in blokjes gesneden,
    • 3 stengels selderij, in plakjes gesneden
    • 1 of 2 paprika's, in blokjes gesneden
    • 2 preien, in ringen gesneden
    • 1/2 paksoi, in kleine stukken gesneden
    • 5 tenen knoflook, geplet en fijngesnipperd
    • 1 Spaanse peper, fijngesnipperd
    • 2 eetlepels rijstwijn
    • 5 eetlepels light soyasaus
    • 8 eetlepels gembersaus
    • 1 pakje Tomato Frito (Heinz)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Laat de varkenslappen minimaal 1 uur marineren in Cha Chiu kruiden, bestaande uit en met de verhouding van: 5 el Light Soya saus, 2 el Rijstwijn, 2 lepels suiker, 1 tl Chinees 5 kruidenpoeder.
    2. Kook 500 gram macaroni (volgens de gebruiksaanwijzing) in ruim water met een bouillonblokje en wat olijfolie gaar.
    3. Leg het gemarineerde vlees onder de grill of bak in de koekenpan in wat olie. Snijd het daarna in dunne reepjes (en niet té lang) en zet het apart.
    4. Bak daarna in een wok of grote hapjespan in wat wokolie: uien, selderij, paprika, prei, paksoi, knoflook, spaanse peper.
    5. Voeg daarna toe: rijstwijn, soyasaus, gembersaus, Chilisaus, tomato frito. Voeg het vlees toe en laat het lekker een half uurtje zachtjes garen.
    6. Voeg de macaroni toe (met wat extra water) en laat het nog even na pruttelen.

    Bekijk dit op mijn blog

    De Kookgekke Lekkerbek op Facebook

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    A3Bijker
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 10 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren