Quiche met gerookte zalm en prei

    Quiche met gerookte zalm en prei

    1keer bewaard
    1uur40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Prei en gerookte zalm vormen een heerlijke combinatie in deze elegante en erg lekkere quiche die je zowel warm als koud kunt serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor het deeg
    • 100 gr boter
    • 200 gr bloem
    • 1 ei
    • 2 eetlepels melk
    • snufje zout
    • Voor de vulling
    • 1 kilo prei
    • 2 eetlepels boter
    • 4 eieren
    • 6 eetlepels crème fraîche
    • 200 gr gerookte zalm, in reepjes
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel witte peper
    • snufje nootmuskaat
    • 1 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in.
    2. Kneed de boter door de bloem tot het op broodkruimels lijkt. Voeg ei, melk en zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    3. Snij de donkergroene delen van de prei af en gooi deze weg. Snij de preien in de lengte in lange repen.
    4. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de prei in ongeveer 6 minuten, af en toe roeren. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    5. Rol het deeg uit tot een cirkel op een licht bebloemd oppervlak en bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm.
    6. Klop de eieren los in een kom, samen met de crème fraîche. Voeg de prei en de zalm toe en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Schenk de vulling in de taartvorm.
    7. Bak 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de quiche stevig is. Haal uit de oven en eet warm, of laat afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren