Lauren's chocolade mug cake

    Lauren's chocolade mug cake

    2keer bewaard
    4min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Nadat ik een heleboel recepten heb geprobeerd voor cake uit de magnetron die allemaal te droog of rubberig waren, heb ik geexperimenteerd

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1 ei
    • 3 eetlepels olie
    • 2 eetlepels golden syrup (of 3 eetlepels melk)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:4min 

    1. Doe bloem, suiker en cacaopoeder in een grote mok.
    2. Voeg ei toe en mix goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten.
    3. Voeg de olie en golden syrup toe en mix. (ik heb golden syrup gebruikt omdat ik geen melk in huis had, maar vond het eigenlijk zelfs lekkerder smaken!)
    4. Verwarm de mok 2 minuten in de magnetron. Na ongeveer 1 minuut zie je de cake rijzen tot boven de rand.
    5. Na twee minuten uit de magnetron halen en opeten. De cake is het lekkerst als hij nog warm is.

    Tip

    De kooktijd kan verschillend zijn afhankelijk van de wattage van je magnetron. Die van mij is 800 watt, ik zou de tijd met + of - 20 secondes aanpassen voor elke 200 watt verschil.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren