Pittige salade met garnalen, avocado en grapefruit

    (12)

    Een verfrissende garnalensalade! Garnalen worden gemengd met stukjes grapefruit, rode ui en avocado in een pittige limoendressing en bestrooid met verse koriander.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr rauwe garnalen, schoongemaakt
    • 2 grote grapefruits, in partjes
    • 1 kleine rode ui, dun gesneden
    • 1 grote avocado, in blokjes van 1 cm
    • 2 eetlepels limoensap
    • 2 eetlepels Thaise vissaus
    • 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
    • 1/8 theelepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vul een grote pan met water en een snufje zout en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en breng weer terug aan de kook. Kook ze in 3-5 minuten gaar (roze van buiten en niet meer doorzichtig). Laat uitlekken.
    2. Meng de grapefruitpartjes, ui, avocado, limoensap, vissaus, rode peper, bruine suiker in een grote kom. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren