Ouderwetse ananascake "op de kop"

    Ouderwetse ananascake "op de kop"

    21keer bewaard
    55min


    292 personen hebben dit gemaakt

    Dit oude, klassieke recept blijft een favoriet in ons gezin.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 4 eieren
    • 125 gr boter
    • 225 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 blikje (425 gr) ananasschijven
    • 10 gekonfijte kersen, gehalveerd
    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 200 gr suiker
    • 1 eetlepel boter, gesmolten
    • 1 theelepel amandelextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    2. In een zware, ovenbestendige koekenpan (diameter 25 cm) op een heel laag vuur 125 gr boter smelten. Van het vuur halen en gelijkmatig de basterdsuiker erover strooien. Ananasschijven erover verdelen en de kersen rond de ananas leggen.
    3. Bloem, bakpoeder en zout in een kom zeven.
    4. De eieren in 2 kommen scheiden. In een grote kom het eiwit tot zachte pieken kloppen. Geleidelijk suiker toevoegen en elke keer goed kloppen. Tot stijve pieken kloppen.
    5. In een kleine kom eidooiers op hoge stand tot een dikke, gele substantie kloppen. Met een spatel de dooiers en bloemmix voorzichtig door het eiwit scheppen. Goed vermengen. Vervolgens 1 eetlepel gesmolten boter en amandelextract erdoor scheppen. Het beslag gelijkmatig over de ananas in de koekenpan verdelen.
    6. 30-35 minuten bakken of tot de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De randen met een bot mes losmaken en de cake 5 minuten in de pan laten afkoelen. Keer vervolgens de pan dan om boven een taartschotel en plaats de taart er voorzichtig op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren