Curry met lamsköfte

    Curry met lamsköfte

    5keer bewaard
    1uur35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gekruide gehaktballetjes van lamsgehakt in een romige en smaakvolle currysaus, perfect voor een speciale Indiase maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de köfte
    • 1 stukje gember van 2 cm, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 groot ei
    • 1 klein handje vol korianderblad, fijngesneden
    • 1 kilo lamsgehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 5 eetlepels paneermeel
    • olie, om in te bakken
    • Voor de curry
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 stukje gember van 2 cm, fijngehakt
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 2 grote teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel zout
    • 300 gr tomatenpuree
    • 100 gr cashewnoten
    • 220 ml slagroom
    • 100 gr tomatenblokjes
    • 1/2 eetlepel garam masala
    • 100 ml bouillon (lams)
    • fijngehakte verse koriander, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur35min 

      Voor de köfte:

    1. Meng alle ingrediënten voor de lamsköfte, behalve de olie in een grote kom en meng goed met je handen. Rol er balletjes van ter grootte van golfballen (je haalt ongeveer 20 balletjes uit het mengsel).
    2. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en braad hierin de balletjes rondom bruin. Haal van het vuur en zet apart.
    3. Voor de curry:

    4. Verhit de arachideolie in een pan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte gember, ui, rode peper en knoflook toe en bak 3-5 minuten. Voeg de kurkuma, komijn, ketoembar, cayenne en zout toe en meng goed. Roer de tomatenpuree erdoor en warm door tot de saus dikker wordt, na 6-8 minuten.
    5. Pureer de cashewnoten met een beetje slagroom in een keukenmachine tot een pasta. Voeg toe aan de saus, samen met de rest van de slagroom en de tomatenblokjes. Kook al roerend nog eens 5 minuten, voeg dan de garam masala en de bouillon toe. Voeg nu de lamsgehaktballetjes toe en zet het vuur laag. Laat 30-40 minuten sudderen, tot het vlees helemaal gaar is. Bestrooi met gehakte verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    ronaldmulderij17
    0

    - Gewaardeerd op - 14 jan 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren