Geroosterde asperges met feta

    Groene asperges op Griekse wijze, geroosterd in de oven en geserveerd met feta. Een lekker bijgerecht, of lunch, in minder dan 20 minuten op tafel.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 bosjes groene asperges
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 citroen, schil geraspt
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • 100 gr feta kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Verwijder de harde uiteinden van de asperges door ze te buigen (het harde gedeelte knapt ervanaf). Gooi de uiteinden weg en leg de asperges in een braadslee.
    3. Besprenkel de asperges met olijfolie en bestrooi met citroenrasp en oregano. Roer de asperges om, zodat ze allemaal goed bedekt zijn.
    4. Zet 10-12 minuten in de oven, tot de asperges gaar zijn.
    5. Leg de asperges op een bord en bestrooi met verkruimelde fetakaas. Serveer met knapperig brood of pitabrood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties