Salade van coquilles en garnalen

    Salade van coquilles en garnalen

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, maar eenvoudige zeevruchtensalade. Sint jakobsschelpen (coquilles) en garnalen in een knoflookdressing met erwten en selderijblad.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 3 eetlepels gehakt vers selderijblad
    • 1 theelepel zeezout
    • 125 ml maisolie
    • 300 gr doperwten (diepvries)
    • 900 gr kleine coquilles
    • 900 gr garnalen, schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur55min 

    1. Meng knoflook, peterselie, selderijblad, zout en maisolie in een kleine kom; zet apart.
    2. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook op hoog vuur. Voeg de doperwten toe en breng weer aan de kook.
    3. Voeg coquilles toe en laat 3 minuten koken, voeg dan de garnalen toe en kook nog 1 1/2 minuut. Giet af, laat goed uitlekken en zet 30 minuten in de koelkast om af te koelen.
    4. Meng de koude zeevruchten en erwten met de knoflookdressing. Zet een nacht in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren