Pang-sit

    Pang-sit

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Recept gekregen en geleerd om te maken van mijn nicht en als dit op tafel komt is het zo weer op.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 160 pangsits

    • 1 pak van 40 stuks loempia vellen, in vieren gedeeld
    • 500 gr rundergehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • Peper en zout, naar smaak
    • 1 prei, zeer fijn gesneden
    • 1 wortel, geraspt
    • Olie (zonnebloemolie, rijstolie of arachide olie)
    • Zoete chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. De loempia vellen laten ontdooien in de verpakking en na ontdooien in vieren delen. Dit op een bord leggen onder een vochtige doek. Dat is tegen uitdrogen.
    2. Meng het gehakt met knoflook, zout, peper, prei en wortel. Nu alles goed doorkneden.
    3. Nu gaan we de Pangsit maken . Leg een 1/4 velletje met de punt naar je toe en leg in de punt een plukje gehakt. Nu gaan we het gehakt indraaien, bekijk even de foto.
    4. Tenslotte als alle gehakt is ingedraaid is de Pangsit klaar om te worden gefrituurd in olie naar keus, maar niet in olijfolie. Frituur ongeveer 3-4 minuten (in gedeelten) tot ze goudbruin gekleurd zijn.
    5. Serveer dit met een lekkere chilisaus. Eet smakelijk.

    Tip

    Je kunt natuurlijk ook andere ingrediënten gebruiken. Gebruik dat wat jou lekker lijkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jolve
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 12 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren