Courgettecake met blauwe bessen

    Courgettecake met blauwe bessen

    2keer bewaard
    1uur5min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Blauwe bessen en courgette, samen gebakken in heerlijke mini-cakes. Je kunt ze uiteraard ook in muffinvormpjes of een gewone cakevorm bakken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 3 eieren, losgeklopt
    • 250 ml plantaardige olie
    • 3 theelepel vanille extract
    • 450 gr suiker
    • 250 gr geraspte courgette
    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 325 gr verse blauwe bessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 mini cakevormen in.
    2. Mix de eieren, olie, vanille en suiker in een grote kom. Schep de courgette erdoor. Mix de bloem, zout, bakpoeder, baksoda en kaneel erdoor. Schep voorzichtig de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de cakevormen.
    3. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 20 minuten in de vorm staan, stort de cakes dan op een rooster om ze verder te laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

    Tip

    Wentel de bosbessen voor je ze aan het beslag toevoegt eerst even door wat bloem, dit zorgt ervoor dat ze niet naar de bodem van de cake zakken.

    Video

    Courgettecake met blauwe bessen
    Courgettecake met blauwe bessen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren