Ingemaakte kersen

    Ingemaakte kersen

    1keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Maak verse kersen in, zodat je er het hele jaar van kan genieten. Makkelijk om te maken en leuk als kadootje voor familie of vrienden. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 potten van elk 500 ml

    • 1 kilo kersen
    • 1 liter water
    • 150 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Steriliseer 4 deksels en potten van 500 ml.
    2. Was de kersen en verwijder het steeltje. Vul gesteriliseerde potten tot de 'nek' van de pot met kersen.
    3. Kook 1 liter water in een pan. Voeg 150 gr suiker toe en laat koken tot de suiker is opgelost.
    4. Vul de potten met het suikerwater, tot 5 mm onder de rand. Schroef de deksels er stevig op.
    5. Leg een theedoek op de bodem van een grote pan. Zet de potten rechtop in de pan, vul de pan met water zodat de potten onder staan. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken. Haal van het vuur, laat afkoelen en haal de potten dan uit de pan en laat verder afkoelen. Bewaar op een koele, donkere, droge plek.

    Check voor luchtdichtheid

    Kijk de volgende dag of de potten goed geseald zijn. De deksel van de potten horen geen plopgeluid te maken als je er in het midden op drukt. Als de deksel 'plopt' en inveert, dan is de pot waarschijnlijk niet luchtdicht. Bewaar in dat geval die potten in de koelkast en gebruik binnen 2 weken.

    Video

    Ingemaakte kersen
    Ingemaakte kersen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren