Cake zonder boter

    Cake zonder boter

    4keer bewaard
    35min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze zeer luchtige cake leent zich bijzonder goed om er een slagroomtaart of 'victoria sponge' van te maken. Supermakkelijk om te maken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 dubbellaagse ronde cake van 20 cm doorsnee

    • Voor de cake
    • 3 eieren
    • 110 gr kristalsuiker
    • 110 gr zelfrijzend bakmeel
    • Voor de garnering
    • 300 ml slagroom
    • 4 eetlepels aardbeien- of frambozenjam
    • poedersuiker om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde cakevormen van 20 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier (of bestrooi met bloem).
    2. Breek de eieren in een grote mengkom en voeg dan de suiker toe. Mix dit 5-6 minuten met een elektrische mixer op hoge snelheid tot het in volume drie keer zoveel is, bijna wit is en erg luchtig.
    3. Zeef de bloem in een aparte kom, en zeef dan nog eens, beetje voor beetje, in de kom met de eieren en suiker. Schep steeds elke toevoeging van meel met een (siliconen) spatel of pollepel door het beslag en zorg er daarbij voor dat je niet teveel lucht uit het beslag slaat. Zodra je alle meel hebt toegevoegd, verdeel je het beslag over de twee bakvormen.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cakes goudbruin zijn. Laat de cakes in de vorm afkoelen en stort ze daarna met behulp van een mes langs de randen.
    5. klop de slagroom stijf. Verspreid de jam over 1 cake, verdeel de slagroom erover en leg de tweede cake erop. Bestuif met poedersuiker, en klaar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren