Bladerdeegpakketjes met zalm en spinazie

    Bladerdeegpakketjes met zalm en spinazie

    3keer bewaard
    1uur35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zalmfilet en spinazie, gebakken in een knapperig, goudbruin bladerdeegpakketje. Heerlijk met een tartaarsausje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 4 speklapjes zonder zwoerd, in blokjes
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 225 gr spinazieblaadjes
    • snufje nootmuskaat
    • 500 gr bladerdeeg
    • 4 zalmfilets (van elk 175 gr)
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 ei, losgeklopt
    • tartaarsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de ui tot het spek bruin is en de ui zacht. Roer de spinazie erdoor en bak 2 minuten mee, tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met wat nootmuskaat en peper. Haal de pan van het vuur en schep de inhoud met een schuimspaan op een bord (zorg dat het goed uitgelekt is). Laat afkoelen.
    2. Vorm of snij van het bladerdeeg 4 rechthoekige lappen. Rol elke lap uit op een met bloem bestrooid oppervlak tot 20x15 cm. Leg de zalmfilet op 1 kant van elke lap bladerdeeg. Verdeel het spinaziemengsel over de vier stukken zalm.
    3. Bestrijk de randjes van het deeg met het losgeklopte ei, en vouw dan over de vulling heen en druk de randjes dicht, druk aan met een vork. Laat de pakketjes 30 minuten 'rusten' in de koelkast.
    4. Leg de pakketjes op een bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pakketjes goudbruin zijn. Serveer warm met tartaarsaus.

    Zelfgemaakte tartaarsaus

    Bekijk hier een recept voor een eenvoudige tartaarsaus.

    Tip

    Voeg nog wat pijnboompitjes toe voor een bite! Verdeel een handje pijnboompitten over de vulling in stap 2.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren