Tiramisu-cheesecake

    Tiramisu-cheesecake

    183keer bewaard
    1uur30min


    376 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke cheesecake is verrassend anders. Net voor serveren bestrooien met geraspte pure chocolade, en hij ziet er nog professioneler uit!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 pakjes (175g) lange vingers
    • 4 eetlepels boter, gesmolten
    • 4 eetlepels Tia Maria of andere koffielikeur
    • 3 pakjes (200g) roomkaas
    • 1 potje (250g) mascarpone
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels witte bloem
    • 25 gr pure chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een pan met water onder in de oven zetten. De lange vingers fijn kruimelen en met de gesmolten boter tot een kruimeldeeg kneden. 2 eetlepels Tia Maria erdoor kneden en over de bodem van een springvorm verdelen (20 of 23 cm).
    2. In een grote mengkom roomkaas, mascarpone en suiker tot een zeer romige constentie mixen. 2 eetlepels Tia Maria toevoegen en mixen. Eieren en bloem toevoegen en LANGZAAM tot een gladde saus mixen. De consistentie van de mascarpone kan variëren; als het beslag te dik is, een beetje slagroom toevoegen. Let erop dat u het beslag in dit stadium niet teveel mixt. Beslag over de taartbodem verdelen.
    3. De bakvorm in het midden van de oven zeten en 40-45 minuten bakken tot de vulling net stevig is. De oven uitzetten, de ovendeur openen en de cheesecake 20 minuten in de oven laten afkoelen. Vervolgens uit de oven halen en verder laten afkoelen. Minstens 3 uur of een nacht in de koelkast zetten alvorens te serveren. Garneer vlak voor het opdienen met geraspte chocola.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    stroopwafel
    19

    Hmmmmm!!! - 29 apr 2010

    renettakookt
    16

    Ik heb dit gemaakt voor een verjaardag en deze taart was ontzettend lekker! Ik had nog nooit een cheesecake gebakken, maar het ging best goed. Er kwam wel een scheur in de bovenkant en de taart leek na het afkoelen in het midden nog wat zacht, maar nadat ik het in de koelkast had gezet, heb ik de taart bestrooid met wat chocoladevlokken (weg scheur...) en iedereen vond het heerlijk. - 19 apr 2010

    7

    Wat een zalig lekkere taart! Ook de mensen die niet graag kaastaart eten kunnen hiervan smullen omdat de kaassmaak geen overmacht nemt Deze zullen we zeker vaker maken ! - 26 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren