Glutenvrije cake met zomerfruit

    Glutenvrije cake met zomerfruit

    2keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze fruittaart is glutenvrij, maar vol van smaak: fruitig en zoet! Ik heb perziken, pruimen en frambozen gebruikt, maar je kunt allerlei soorten fruit gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr boter
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 1 grote perzik, in dunne schijfjes
    • 1 pruim, in dunne schijfjes
    • 1 handvol frambozen
    • 5 eieren, gesplitst
    • 200 gr kristalsuiker
    • 225 gr gemalen amandelen
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eetlepels citroensap
    • slagroom, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm doorsnee in.
    2. Meng boter en bruine suiker in een steelpan op middelhoog vuur en roer tot de boter gesmolten is. Schenk op de bodem van de taartvorm. Verdeel de schijfjes perzik, pruimen en de helft van de frambozen in een mooi patroon over de bodem.
    3. Klop de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk de helft van de kristalsuiker toe en blijf mixen tot je een dik en glanzend geheel hebt.
    4. Klop in een andere kom de eidooiers en de resterende kristalsuiker tot een lichtgekleurd, dik en romig mengsel en schep dan voorzichtig de gemalen amandelen erdoor en voeg vanille-extract en citroensap toe. Schep voorzichtig de eiwitten erdoor, zorg ervoor dat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft. Schenk het beslag over het fruit in de taartvorm. Strijk glad met een spatel.
    5. Bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
    6. Leg een bord over de taartvorm en draai de cake voorzichtig om. Laat de cake zo even staan, hij zou er vanzelf uit moeten glijden. Verwijder de vorm. Laat helemaal afkoelen en garneer dan met de resterende frambozen en serveer met slagroom.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren