Chocoladecake met dadels en amandelen

    Chocoladecake met dadels en amandelen

    12keer bewaard
    45min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is verrukkelijk! En.... gezond! Helemaal paleo, zonder suiker, zonder boter, zonder gluten. Gemaakt met cacao, dadels en gemalen amandelen.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 120 gr blanke amandelen
    • 250 gr dadels, zonder pit
    • 3 eetlepels cacaopoeder (rauw is het gezondst!)
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • het merg van een 1/2 vanillestokje
    • 4 eieren
    • 1 theelepel baksoda
    • scheutje citroensap
    • klontje boter, om de vorm mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in met de boter of bekleed met bakpapier.
    2. Meng de amandelen, dadels, cacao, kaneel en vanille in een keukenmachine en maal tot een grof mengsel (lijkt op broodkruimels).
    3. Mix de eieren in een kom luchtig. Voeg dan de eieren, baksoda en citroensap toe aan de keukenmachine en mix alles tot het goed gemengd is.
    4. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad. Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren