Pruimenboter (ingekookte pruimenmoes)

    Pruimenboter (ingekookte pruimenmoes)

    2keer bewaard
    21uur25min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze pruimenboter is eigenlijk een soort pruimenjam, maar dan met minder suiker. De pruimenmoes wordt meerdere keren ingekookt. Een heerlijke spread voor op brood, toast of scones, of gebruik het als vulling tussen twee lagen cake om een taart te maken. Een heerlijk recept om het hele jaar door te genieten van pruimen! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 potten van elk 300 ml

    • 2 kilo pruimen, zonder pit en in stukjes
    • 200 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 7uur  ›  Extra tijd: 14uur  ›  Klaar in:21uur25min 

    1. Doe de pruimen in een grote, diepe pan. Voeg een klein beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Verwarm op zeer laag vuur en laat 2 uur zonder deksel zachtjes koken. Roer af en toe door.
    2. Zet de pan na het koken van het vuur (doe de deksel erop) en laat 2 uur staan.
    3. Zet de pan weer op laag vuur en laat nog eens 2-3 uur zachtjes koken.
    4. Haal van het vuur en laat een nacht staan.
    5. Zet de pan de volgende dag weer op laag vuur. Laat 2 uur zachtjes koken.
    6. Haal van het vuur en laat op kamertemperatuur 2 uur staan.
    7. Zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de suiker toe en laat 15 minuten zachtjes koken tot het dik is.
    8. Schep in gesteriliseerde potten en schroef dicht.

    Video

    Pruimenboter
    Pruimenboter

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren