Snelle kip curry

    Snelle kip curry

    1keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en makkelijk recept voor kip curry uit India. Smaakt en ruikt heerlijk! Serveer met basmatirijst en naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 theelepel geraspte verse gember
    • 3 eetlepels currypoeder
    • 2 theelepels zwarte of gele mosterdzaadjes
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1 laurierblaadje
    • zout, naar smaak
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 1-2 eetlepels tomatenpuree
    • 180 ml kokosmelk
    • 225 gr yoghurt (naturel)
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 1/2 theelepel chilipoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui tot deze lichtbruin is. Roer de knoflook, gember, currypoeder, mosterdzaadjes, kurkuma, kaneel, koriander, laurierblaadje en zout erdoor. Roerbak 2 minuten. Voeg de kip, tomatenpuree en kokosmelk toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20-25 minuten sudderen.
    2. Verwijder het laurierblaadje en roer de yoghurt, citroensap en chilipoeder erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen en serveer dan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren