Citroencake met olijfolie

    Als je nog nooit een cake hebt gemaakt met olijfolie, moet je dit recept als eerste proberen! Een heerlijke cake die ook nog eens makkelijk te maken is.

    Diana

    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eiwitten
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 5 eidooiers
    • 90 gr kristalsuiker
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 180 ml extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 125 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in van 23x13 cm en bekleed met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten op, tot er zachte pieken vormen. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe. Klop de eieren nu helemaal stijf, maar laat ze niet te droog worden. Zet opzij.
    3. Klop in een andere kom de eidooiers en de suiker tot een licht en dik mengsel, in ongeveer 4 minuten. Voeg tijdens het mixen citroensap toe en vervolgens de olijfolie in een geleidelijke straal. Voeg de citroenrasp toe.
    4. Schep met een spatel of pollepel de bloem door het eidooiermengsel. Schep dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de cakevorm.
    5. Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Bestuif met poedersuiker, indien gewenst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties