Spinazie-aardappelsoep

    Spinazie-aardappelsoep

    (7)
    3keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snelle, voedzame soep, gemaakt van aardappels en een zak verse spinazie. Het feit dat de soep klaar is in 20 minuten, maakt het nog aantrekkelijker!

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 aardappels, geschild en in plakken
    • 1 zak (200 gr) verse spinazie
    • 1½ kippenbouillonblokjes
    • 1 liter water
    • Zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een steelpan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de aardappels toe en bak ze 5 minuten op middelhoog cuur, tot ze iets aangebakken zijn.
    2. voeg de spinazie toe; schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes ook toe.
    3. Breng aan de kook, zet het vuur dan lager en laat 5-10 minuten zachtjes koken.
    4. Haal van het vuur. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
    5. Serveer eventueel met een scheutje room en wat versgemalen zwarte peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (7)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren