Peterseliesoep

    Peterseliesoep

    1keer bewaard
    20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke groentesoep gemaakt met een grote bos peterselie. Lekker met een stuk bruin brood erbij, of een kaastosti. Serveer eventueel met een scheutje room en wat versgemalen zwarte peper.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel boter
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 aardappels, geschild en in plakjes
    • 1 grote bos (ong. 150 gr) verse peterselie, gewassen en fijngehakt
    • 1 liter water
    • 1 1/2 kippen-of groentebouillonblokje
    • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een steelpan en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak hierin de aardappel in 5 minuten, tot ze iets goudkleurig zijn.
    2. Roer de peterselie erdoor, schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe.
    3. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5-10 minuten zachtjes koken.
    4. Haal van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren