Eieren uit de oven

    Eieren uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Individuele potjes met eieren, gebakken met slagroom, geraspte kaas en verkruimelde chips. Een heerlijk vegetarisch ontbijt. Serveer met geroosterd brood en boter en gebakken tomaten. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • boter, naar smaak
    • 4 grote eieren
    • 4 eetlepels slagroom
    • zout en peper, naar smaak
    • 4 eetlepels geraspte kaas (cheddar of jong belegen)
    • 25 gr gezouten chips, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180C. Vet 4 ramekins in en laat een klein klontje boter achter in elk vormpje.
    2. Breek 1 ei in elke ramekin, doe er daarna eetlepel slagroom over. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
    3. Meng de geraspte kaas met de verkuimelde chips en verdeel dit over de 5 potjes.
    4. Zet de ramekins in een diepe ovenschaal en vul de schaal met water tot de helft van de ramekins.
    5. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de eieren de gewenste gaarheid hebben.
    6. Haal de ramekins uit de oven en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren