Citroencake met citroenglazuur

    Citroencake met citroenglazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Als je van citroen houdt, is dit de perfecte citroencake. Heerlijk smeuig, fruitig en niet te zoet. Je kunt deze cake ook heel goed invriezen. Handig om achter de hand te hebben als je plotseling visite krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de cake
    • 110 gr boter
    • 110 gr kristalsuiker
    • 2 grote eieren, losgeklopt
    • 225 gr bloem
    • sap en rasp van 3 citroenen
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • Voor het citroenglazuur
    • 2 eetlepels citroensap
    • 60 gr poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C. Bedek een cakevorm met bakpapier (of vet in en bestrooi met bloem).
    2. Voor de cake:

    3. Mix de boter en kristalsuiker in een kom tot een licht en luchtig mengsel. Voeg 1 ei per keer toe en mix goed door na elke toevoeging. Voeg de bloem door een zeef toe en schep door het beslag tot het goed is gemengd. Voeg het sap en de rasp van 3 citroenen toe en meng door. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad met een mes.
    4. Bak de cake 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cake goudbruin is en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    5. Voor het citroenglazuur:

    6. Meng ondertussen citroensap en poedersuiker. Zet apart.
    7. Schenk het glazuur over de cake, terwijl deze nog in de vorm zit, en laat de cake dan helemaal afkoelen.
    8. Zodra de cake is afgekoeld kun je hem uit de vorm halen en serveren.

    Invriezen

    Je kunt de cake goed invriezen. Haal de cake 8 uur voor gebruik uit de vriezer, om te ontdooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren