Gefrituurde scampi

    In dit recept wordt met scampi de Noorse kreeft, of ook wel langoustine bedoeld. Maar je zou het recept ook met grote garnalen kunnen maken. Het is een makkelijk recept, en in onze familie al vaak gemaakt. Serveer met patat en een schijfje citroen (als fish and chips).


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • plantaardige olie, om in te frituren
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 225 gr bloem
    • 85 ml bier
    • zout en peper, naar smaak
    • 225 gr paneermeel
    • 450 gr hele langoustinestaarten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie in een grote diepe pan met zware bodem, of in een frituurpan.
    2. Meng de eieren, bloem, bier, zout en peper in een kom. Klop tot een dik en glad beslag.
    3. Strooi de paneermeel op een bord.
    4. Haal de scampi eerst een voor een door het beslag en rol daarna snel door de paneermeel, zodat ze helemaal bedekt zijn. Doe ze meteen in de hete olie om te frituren. Herhaal met de rest van de scampi.
    5. Frituur de scampi 5 minuten, tot ze een goudbruin, knapperig korstje hebben. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken. Serveer direct.

    Tip

    Als je gaat frituren in een (open) pan, wees dan altijd erg voorzichtig en hou een natte doek of blusdeken bij de hand. Gebruik nooit water om een eventueel vuur te blussen. Verlaat nooit de keuken als je aan het frituren bent en let op eventuele rookvorming.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties