Vietnamese springrolls

    Vietnamese springrolls

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik gekregen van mijn Vietnamese vriend, Tan-Phat. Hij kookt de sterren van de hemel, en verrast me graag met de lekkerste Vietnamese gerechten. Net als bijvoorbeeld fondue of gourmetten, zijn deze Springrolls zijn zeer geschikt voor een groter gezelschap. Alle ingrediënten voor de spring rolls worden tevoren klaargemaakt, en op schalen opgediend. Aan tafel kan dan ieder zijn favoriete springrolls samenstellen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • pot Hoisin-saus
    • Thaise zoete chilisaus
    • 1 citroen
    • 5 tenen knoflook
    • evt. schepje suiker
    • Fijne rijstvermicelli (toko)
    • bos verse munt (toko), gewassen
    • bos verse thaise basilicum (toko), gewassen
    • krop gewone botersla
    • 200 gram kipfilet, in blokjes van 2 cm
    • bosje lente-ui, grof gesneden
    • 2-3 chilipepers, fijngesneden
    • paar stengels citroengras, witte deel, fijngehakt
    • Vietnamese vissaus
    • 200 gram roze garnalen
    • centimeter gember, fijngesneden
    • oestersaus
    • 200 gram tofu, in blokjes van 1 cm
    • 250 gram kastanjechampignons of shi-takes
    • olie om in te bakken
    • Pak Vietnamees rijstpapier (toko)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

      Voorbereiding:

    1. De saus. Leeg de pot hoisin-saus in een kom. Voeg flinke scheut chilisaus, sap van de citroen en een teen knoflook uit de knijper toe, en meng alles. Evt. nog een schepje suiker naar smaak. Wegzetten.
    2. Bereid de rijstvermicelli volgens gebruiksaanwijzing. Meestal alleen kokend water opgieten, even laten staan en afgieten. Doe op schaal (mag koud worden).
    3. Was de munt en basilcum. Blaadjes blijven aan de takjes. Leg ze op een schaal
    4. Was de sla en scheur de bladen in stukjes. Leg ze op een schaal.
    5. De kip: kipblokjes kort roerbakken. Handje lente-ui erbij, wat spaanse chilipeper en citroengras, teentje knoflook. Afblussen met eetlepel vissaus en over doen op schaal.
    6. De garnalen: kort roerbakken. Handje lente-ui erbij, de gesneden gember, beetje citroengras, knoflook en spaanse peper erbij en met scheut chilisaus en scheut oestersaus en/of vissaus afblussen. Over doen op schaal.
    7. De tofu: bereiden als de kip.
    8. De champignons/shii-takes: bereiden als de kip
    9. Breng ondertussen een ketel water aan de kook. Dek de tafel met bij ieder bord een klein kommetje voor de saus, om in te dippen. Schenk het hete water in een grote schaal (diameter net wat groter dan de rijstpapiervellen).
    10. Serveren:

    11. En dan aan tafel. ieder pakt een vel rijstpapier en dompelt deze even onder in het hete water tot hij zacht is. Spreid het vel uit op je bord en leg aan éen zijde naar keuze wat kip, garnalen, champignons of tofu, een plukje rijstvermicelli, een blaadje sla, paar blaadjes munt en/of basilicum en paar sprietjes bieslook. Alle combinaties zijn lekker. Rol het vel een stukje op, vouw de zijkanten naar binnen en rol geheel op. Doop de springroll in de saus, en opeten uit het vuistje.....

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Karin12345
    0

    - Gewaardeerd op - 25 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren