Gegratineerde tomaten en courgette

    Gegratineerde tomaten en courgette

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Plakken tomaat en courgette worden licht gebakken in een pan met olijfolie en knoflook en dan in de oven verder gebakken met een knapperige laag van kaas en paneermeel. Een heerlijk zomers bijgerecht en lekker met worst en salade.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1-2 eetlepels olijfolie
    • 1 grote courgette, in plakjes
    • 200 gr cherrytomaatjes
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 100 gr paneermeel of vers broodkruim
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe; roerbak ze een paar minuten. Leg ze op de bodem van een ovenschaal. Herhaal met de plakjes courgette, voeg eventueel wat meer olie toe. Leg ze op de tomaten. Voeg nu de knoflook toe aan de pan, bak en schep dan over de groenten.
    3. Meng paneermeel met geraspte kaas; breng op smaak met zout en peper. Strooi het mengsel gelijkmatig over de groenten.
    4. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de groenten gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren