Leidschendammertje

    Leidschendammertje

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekker Leidschendamse cupcakeje, romig en zoet.

    familiemarques Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 sneetjes casino brood wit of bruin
    • 126 gr halfvolle melk
    • 2 eidooiers
    • 10 ml vanille extract
    • 10 ml citroen extract
    • 15 gr bloem
    • 60 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet de oven op 250°C, of een Airfryer op 200°C.
    2. Snij de korstjes van het brood af en druk het brood plat, verdeel het brood in een vormpje van een cupcake/muffin bakblik, zodat het volledig is bekleed.
    3. Neem een blender en doe eerst de natte ingrediënten (melk, eidooiers, vanille- en citroen extract) en daar bovenop de droge ingrediënten (bloem en suiker) en pureer alles goed tot het goed gemengd is.
    4. Vul nu de beklede vormpjes met het mengsel en zet ze in de oven of airfryer (vlamverdeler erboven)
    5. Na ongeveer 10 minuten in de oven en 7 minuten in de Airfryer zijn ze klaar. Als de bovenkant er verbrand uit begint te zien.

    Tip

    Dit is alleen echt lekker als het dag vers is en afgekoeld. Als je het langer zou willen bewaren dan gebruik je bladerdeeg i.p.v. brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren