Dadel en walnotengebak

    Dadel en walnotengebak

    2keer bewaard
    50min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit notengebak met dadels (een soort Britse 'pudding') is lekker machtig. Ik hoop dat u dit gebak net zo lekker vindt als ik.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 200 gr suiker
    • 200 gr bloem
    • 120 ml melk
    • 1/2 theelepel zout
    • 175 gr dadels zonder pit
    • 75 gr gehakte walnoten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 450 gr bruine basterdsuiker
    • 475 ml water
    • 70 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasovenstand 5. Een bakvorm van 23x33 cm invetten.
    2. Suiker, bloem, melk, zout, dadels, noten, vanille en bakpoeder goed mixen. Schep het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. In een steelpan op middelhoog vuur de bruine basterdsuiker, water en boter aan de kook brengen. Schenk dit mengsel over het beslag in de bakvorm.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt. Warm serveren met slagroom of vanillesaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren