Romige zoete tomatensoep met gepofte knoflook

    Romige zoete tomatensoep met gepofte knoflook

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Chef waardig soepje! Ook alle kinderen die dit eten vinden het heerlijk en het is makkelijk te maken. Het recept is voor 4 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 9 tomaten
    • 4 flinke tenen knoflook (niet pellen)
    • Scheutje olijfolie
    • 1 liter kippenbouillon (of basis voor soep kip van bekend merk)
    • 2 handen verse basilicumblaadjes, fijngehakt
    • 25 gram roomboter
    • 3 eetlepels bloem
    • 350 ml melk
    • Peper en zout, naar smaak
    • Klein bakje crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Snijd de tomaten in 2 stukken en plaats met de open kant omhoog in een ovenschaal samen met de knoflook tenen (in de schil) en besprenkel met olijfolie. Plaats ongeveer 50 minuten op 180°C in de oven.
    2. Maak een liter kippenbouillon warm en voeg de helft van de basilicum toe.
    3. Doe ondertussen de boter in een steelpan en laat rustig smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en wacht tot het een beetje gaat stollen (goed blijven roeren met garde). Voeg vervolgens de melk toe en blijf goed klutsen en laat doorkoken tot er een pruttelende witte (beetje dikke) massa ontstaat. Voeg dit toe aan de kippenbouillon.
    4. Haal de tomaten uit de oven en laat even afkoelen. Haal de knoflook tenen uit de schaal en knijp het binnenste van de knoflook naar buiten. Voeg de uitgeknepen knoflook en de tomaten (met bakvet) toe aan de kippenbouillon.
    5. Neem een staafmixer en pureer de soep tot een glad geheel.
    6. Doe de crème fraîche samen met de overgebleven gepureerde of heel fijn gehakte basilicum in een kommetje en mix door elkaar. Voeg peper en zout toe en serveer bij de soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JikkeH
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 25 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren