Gesuikerde krakelingen met een vleugje kaneel

    Gesuikerde krakelingen met een vleugje kaneel

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept zoals de krakelingen horen te zijn. Lekkere koekjes die je eenvoudig kunt maken met bladerdeeg en suiker.

    melissabos1999 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 of 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit tot een vierkante plak die 2 tot 4 keer zo groot is (gebruik tegen het plakken wat bloem op uw werkbank).
    3. Snijd reepjes van het deeg. Vorm krakelingen van de reepjes en leg ze op de bakplaat. Besmeer de bovenkant met losgeklopt ei.
    4. Doe de suiker en de kaneel bij elkaar en roer goed door, strooi dan het suikermengsel over de krakelingen.
    5. Bak de krakelingen in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten (misschien iets langer) goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren