Janets bananenbrood

    Janets bananenbrood

    2keer bewaard
    1uur10min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het meest smeuïge bananenbrood dat ik ooit hebt geproefd. En ook nog eens erg makkelijk om te maken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 115 gr boter, gesmolten
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • ½ theelepel zout
    • 115 gr zure room
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 2 middelgrote bananen, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
    2. Klop de gesmolten boter samen met de suiker. Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix goed door. Meng bloem, baksoda en zout en meng dit door het beslag. Schep als laatste de zure room, walnoten en bananen erdoor. Verdeel gelijkmatig in de ingevette cakevorm.
    3. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen voor je hem stort op een rooster om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren