Eivrije chocolademousse met tofu

    Eivrije chocolademousse met tofu

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik ben dol op chocolademousse en heb helemaal geen voedselallergie, maar toch vind ik dit recept voor chocolademousse lekkerder dan die met ei. Deze mousse is luchtig en romig en laat de chocoladesmaak echt naar voren komen. Als je een luchtige mousse wilt, laat het dan maar 2 uur in de koelkast staan, wil je een wat stevigere mousse, kun je het een nacht in de koelkast laten staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr zachte tofu
    • 340 gr chocolade, in stukjes
    • 240 ml volle melk
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 eetlepel ahornsiroop of honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Pureer de tofu in een keukenmachine helemaal glad.
    2. Meng chocolade, melk, vanille en ahornsiroop in een sauspannetje op laag vuur. Blijf voortdurend roeren tot de chocola is gesmolten. Voeg steeds een lepel chocola toe aan de tofu in de keukenmachine en meng na elke toevoeging.
    3. Schep in individuele schaaltjes of een grote serveerschaal en zet in de koelkast.

    Vegan

    Je kunt het recept vegan maken door voor veganistische chocola te kiezen en de melk door amandelmelk of kokosmelk te vervangen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren