Pruimencobbler

    Pruimencobbler

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een iets gezondere versie van cobbler dan normaal. Ik gebruik minder suiker en ik gebruik deels speltmeel en deels gewone bloem. Ik heb de cobbler met pruimen gemaakt, maar het kan ook met appels of peren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5-6 pruimen, dun gesneden
    • 3-4 eetlepels suiker
    • 2 theelepel maizena
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 65 gr speltbloem
    • 60 gr bloem
    • 2 eetlepels suiker
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 55 gr boter, in blokjes
    • 60 ml melk
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in van 23 cm doorsnee.
    2. Leg de plakjes pruim in de ingevette vorm. Bestrooi met suiker, maizena en kaneel.
    3. Meng de speltbloem, gewone bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Wrijf de boter er doorheen en meng tot het deeg op grove broodkruimels lijkt. Voeg de melk en het ei toe en roer tot het net is gemengd.
    4. Schep met een lepel steeds wat van het deeg over de pruimen.
    5. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de pruimen zacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren